דלג לתוכן
3 מתכונים לשתייה חמה בתרמוס שומר חום
3 מתכונים לשתייה חמה בתרמוס שומר חום

3 מתכונים לשתייה חמה בתרמוס שומר חום

עונת החורף בפתח וכך גם הימים והלילות שלנו הופכים לקרירים וגשומים, אין כמו משקה מפנק שיחמם ויעטוף בשעות הצהריים. בין אם אתם בנסיעות בדרכים, בעבודה, יוצאים לטיולים או פשוט רוצים משקה חם זמין ובהישג היום, תרמוסים לשתייה חמה הם הפתרון והחבר הכי טוב שלכם לחורף הקרוב. להכיר את עולם התרמוסים ולהתענג על שלושה מתכונים מושלמים לשתייה חמה ומפנקת? המשיכו לקרוא!

מה הם בעצם התרמוסים לשתייה?


תרמוסים לשתייה חמה בנויים כך שהחלק החיצוני והחלק הפנימי של הבקבוק יהיו מבודדים אחד מהשני, מה שיוצא וואקום שממזער את פליטת החום מתוך התרמוס כלפי חוץ, ובכך לוכד את החום המשקה לזמן ארוך יותר. יש לנו מגוון רחב מאוד של תרמוסים שונים, בגדלים שונים וגם בעיצובים שונים. לבחור את התרמוס האידי עבורכם ובתקציב שלכם, אבל מה שהכי חשוב על מנת שבאמת תיהנו מיתרונות התרמוס זה כמובן לבחור סוג איכותי ואמין שאכן ישמור על המשקאות שלכם חמים וטעמים לאורך שעות היום בחורף הקר והגשום.


איזה משקאות מתאימים לתרמוסים לשתייה חמה?

התרמוסים שלכם ישמחו להכיל כל משקה שתכניסו אליהם, אבל חוץ מתה או קפה, לגמרי אפשר להתפנק ולהפוך את החוויה לנעימה וטעימה במיוחד!

מתכון מספר 1: שוקו חם עם טוויסט

 
רכיבים:
2 כוסות חלב (ניתן להשתמש בכל חלב מהחי\צמחי)
1/4 כוס אבקת קקאו איכותית
1/4 כוס סוכר לבחירתכם (מומלץ להשתמש בסוכר חום)
4 קוביות שוקולד מריר
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית קפה נמס

בסיר על אש בינונית, מערבבים יחד את כל הרכיבים כ-5 דקות, עד שהשוקו מייצרים לחלק ואחיד, עולה ריח משכר של קקאו מתוק והמשקה חם דיו עבורכם. זה בזהירות רבה שופכים את השוקו החם לבקבוק התרמוס שלכם וסוגרים אותו היטב.

מתכון מספר : צ'אי לאטה מפנק

רכיבים:
2 כוסות מים
1 כוס חלב (ניתן להשתמש בחלב פרה/צמחי)
2 שקיות תה צ'אי מסאלה\תה שחור
2 כפות דבש
1 סנטימטר ג'ינג'ר טרי פרוס
1 מקל קינמון\חצי כפית קינמון טחון
1 כוכב אניס
חצי כפית הל טחון


בסיר מערבבים ביחד את כל הרכיבים למעט הדבש, מערבבים היטב 5 דקות על אש גבוהה, עד שיעלו ריחות וארומות של התבלינים החמים והצ'אי יגיע לטמפרטורה חמה מספיק עבורכם. בשעה זה ניתן לכבות את האש ולערבב פנימה את הדבש. בזהירות רבה מעבירים את המשקה אל בקבוק התרמוס שלכם, סוגרים היטב ומתענגים על המשקה המפנק. *ניתן לסנן את הצ'אי מהתבלינים ומשקיות התה או להעביר אותם בשלמותכם אל תרמוס השתייה.


מתכון מספר 3: סיידר תפוחים של גדולים

רכיבים:
4 כוסות מיץ תפוחים טבעי\סיידר תפוחים
1 תפוז בינוני פרוס או חתוך לקוביות
1 תפוח עץ חתוך לקוביות קטנות
1 מקל קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כוס סוכר חום\דבש
1/4 כוס רום\וויסקי

בסיר על אש בנונית מערבבים ומרתיחים יחד את כל הרכיבים למעט האלכוהול כרבע שעה עד שהמיץ מהתפוזים מתאחד עם הסיידר, קוביות התפוח מתרככות מעט וריח התבלינים החמים ממלא את החדר. זה מעביר את כל המשקה אל תרמוס השתייה שלכם, יחד עם פרוסות התפוז וקוביות התפוח שמאוד כיף לנשנש בזמן סיום המשקה החם. לפני שסוגרים היטב את התרמוס, מכירים את האלכוהול שבחרתם ומערבבים קלות.

מומלץ לנהוג בזהירות ולהימנע מלמלא את בקבוק המוס סופו, על מנת מהמשקה להישפ ולאפשר מקום לבידוד התרמי של הבקבוק לעבוד כראוי.

לסיכום
תרמוסים לשתייה הם לא סתם בקבוק נשיאה, אלא החבר החדש והנאמן שלכם לחורף הקרוב. בעת שתבחרו את התרמוס המועדף עליכם, למלא אותו בכל משקה חם אותו אתם אוהבים.

מאמר קודם השוואה בין קופסאות אוכל סיסטמה למוצרים דומים
המאמר הבא האם כדאי לקנות תרמוס שתיה לחורף?

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם