כיצד לשמור על בקבוק השתייה התרמי שלך נקי
כיצד לשמור על בקבוק השתייה התרמי שלך נקי

כיצד לשמור על בקבוק השתייה התרמי שלך נקי

בשנים האחרונות בקבוקי השתייה התרמיים הפכו לבני לוויה שמאפשרים לנו לשתות מספיק מים בטמפרטורה הרצויה - גם כשאנחנו במשרד, בנסיעות או בכל מקום אחר. אבל כדי להבטיח שחוויית השתייה שלכם תהיה בטוחה ונעימה, חשוב לשמור על בקבוק השתייה התרמי שלכם היגייני ונקי. אז איזה שיטות ישנן לשמירה על הניקיון של הבקבוק? נסקור את כל אלה במאמר הבא


בחירה בבקבוק מחומרים איכותיים 

הדבר הראשון שכדאי לעשות כדי להבטיח את הניקיון של הבקבוק שלכם לאורך זמן הוא לבחור בקבוק שתיה שעשוי מחומרים איכותיים. החומרים הללו נוטים לצבור כתמים, שאריות וריחות- וזאת בהשוואה לאלטרנטיבות של בקבוק שתייה באיכות נמוכה יותר.


שגרת ניקיון קבועה

כדאי להקפיד על שגרת ניקיון קבועה כדי למנוע הצטברות של חיידקים, עובש ודברים מזיקים אחרים ולא רצויים בתך הבקבוק התרמי שלכם. כדי לעשות זאת, נסו לעבור על השלבים הבאים:

  1. שטיפה יומית: בסוף כל יום שטפו את הבקבוק במים חמים. מדובר בדבר שגוזל מעט מאוד זמן אבל מסייע בשמירה על הניקיון. אפשר לעשות את זה כשמרתיחים מים לקפה של הערב ואז זה בכלל משהו שיכול להשתלב בשגרה היומית בלי לבזבז זמן.

  1. ניקוי יסודי: אחת לתקופה כדאי לשטוף בקבוק שתייה תרמי עם סבון כלים עדין ומים חמים. אפשר להשתמש גם במברשת ארוכה שיכולה להיכנס אל הבקבוק או בספוג בעל ידית ארוכה. כך תוכלו להגיע לכל הפינות ולנקות את הבקבוק בצורה יסודית שתשמור על ההיגיינה ובעקבות כך על בריאותכם.

  1. ניקוי בחומץ או סודה לשתייה: ניתן לנקות בקבוק שתייה גם באמצעות תערובת של מים פושרים עם חומץ או סודה לשתייה. מלאו את הבקבוק עד למחציתו במים פושרים, הוסיפו כף של חומץ או סודה לשתייה- והניחו לו לשבת שעה. לאחר מכן יש לקרצף ולשטוף אותו כך שכל התערובת תתנקה- ואיתה גם כל הלכלוך שהצטבר. 

ייבוש נכון

אחרי שאתם מנקים חשוב לייבש בקבוק שתיה תרמי נכון. דבר זה חשוב לא פחות מהניקוי שלו! חשוב לתת לבקבוק התרמי להתייבש לחלוטין ורק אחר כך לסגור את המכסה. כך תוכלו למנוע מלחות להצטבר בפנים (שידועה כדבר שיכול להוביל לגידול של חיידקים ועובש).


שימוש בחומרי ניקוי נכונים

כאשר אתם רוצים לשמור על ניקיון בקבוק שתייה יש להימנע משימוש בחומרי ניקיון בהם יש כימיקלים שונים שעלולים לפגוע בבקבוק, מבפנים ומבחוץ. כדאי להשתמש אך ורק בסבון כלים עדין, חומץ או סודה לשתייה- חומרים שלא יפגעו בחומר של הבקבוק ועדיין יבטיחו את ניקיונו.


מה עושים אם לבקבוק התרמי שלי יש ריח לא טוב?

אם לבקבוק התרמי שלכם יש ריח לא נעים, אתם יכולים לטפל בזה בכמה דרכים:

  1. תמיסת סודה לשתייה: ערבבו מים פושרים עם כפית סודה לשתייה והניחו לתערובת להיספג בבקבוק למשך הלילה. לאחר מכן יש לשטוף את הבקבוק ביסודיות. לאחר מכן הריח אמור לעבור.

  1. תמיסת הדרים: עוד שיטה היא להשתמש בקליפות הדרים- תפוזים, לימונים, קלמנטינות וכדומה. מלאו את הבקבוק במים חמים וזרקו פנימה את הקליפות. תנו לתמיסה הזו לשבת כמה שעות ואז שטפו היטב.

לסיכום

חשוב לשמור על ניקיון הבקבוק התרמי שלכם כדי לשמור על הבריאות. על ידי הקפדה על שגרת ניקיון קבועה ושימוש בחומרי ניקוי מתאימים תוכלו לשמור על הבקבוק במצב הטוב ביותר שאפשר. זכרו שבקבוק נקי לא רק שומר על הבריאות- אלא גם משפר את הטעם של הנוזלים שבבקבוק.

קופסת אוכל מחולקת - כך חוזרים לבית הספר

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם